Tokerier i Spårköping (lästips)

Standard

Tokerier i Spårköping är en samling anekdoter och berättelser kring ett företag i en liten svensk stad. Boken är läsvärd eftersom man blir glad och upplyft av dess berättelser även om det inte alltid går som bokens karaktärer tänkt sig.

Tokerier i Spårköping

Bokomslag, länkar till CDON

Händelserna utspelar sig i en stad som presenteras i bokens inledning. Författarna, ja de är två, påstår att staden är påhittad, eller åtminstone är den inte utsatt på någon karta. Men ändå är säkert många av bokens händelser och karaktärer framställda i den lokalblaska just du läser.

Av karaktärerna är den starkaste – och den som man lär känna bäst – själva berättaren som sätter sig själv utanför allt som går snett trots att denne uppenbarligen står i centrum i flera av bokens berättelser och således borde känna visst mått av skuld.

Jag har funderat över vad boken kan jämföras med och jag kan inte komma på något annat än lundatecknaren Hans Lindström. Tokerier i Spårköping är dock mera uppfriskande eftersom man blir glad av att läsa den, man ler inte i mjugg på sådant sätt som man gör åt Lindströms elakheter. Tokerier i Spårköping skapar ett uttryck för satir och skälm som inte är svart som natten. En av bokens stora fördelar är också formatet. Berättelserna kan läsas såväl var för sig som i ett sammanhang. Jag ser fram emot fler tokerier.

Jag har haft kontakt med en av författarna och han säger bestämt att historierna inte har någon verklighetsförankring.

Annonser

»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s