Skit också

Standard

Hunden fick vänta på sin morgonpromenad och han tackade genom att göra ”det” i ett djupt stövelspår. Medan jag plockade upp efter honom tänkte jag på hans vanor och funderade på vilka instinkter som driver honom i sina toalettbestyr. Hans favoritplatser är tre:

1 En upplyst plats, gärna under en lyktstolpe
2 Alldeles i närheten av okända människor
3 En upphöjd plats

Allra helst ska det vara kombinationer och jag har lärt mig att koppla hunden när jag ser att det står människor nära en lyktstolpe. Han kan inte motstå och springa dit för att göra det bekvämt för sig. Förra vintern prickade han in en jackpot. En plogad hög mot en gatlykta under vilken en familj glatt åkte pulka. Ända tills min hund hoppade upp på toppen och gjorde sitt. Jag skämdes och låtsades inte se. Den familjens vinterkväll är alla gånger omtalad.

Finns det någon förklaring? Hunden ser i alla fall ut att skämmas när han gör det…
Bosse

Annonser

»

  1. Vår hund Rosvo, han skiter helst uppe på något högt eller trycker in rumpan i ett busgage. Alternativ ett funkar ju bra, då kan jag med lätthet plocka upp. Alternativ två får ligga kvar för det finns risk att man letar i blindo och får det på kläderna och vem ser det om det ligger där under? Ingen lär ju trampa på det iaf….
    Men det som är lustigt är att han gör sin tolle och sedan springer han så långt bort han kan och vänder sig om för att se efter om den ligger kvar. Lite gulligt på något sätt 🙂

    En annan bloggre, stationsvakt, hade ju ett förslag att vi hundägare ska plocka hundkiss på vintern…. vad sägs om det?

  2. Plocka hundpink är ju smart, men det finns ju dom som inte kan motstå frestelsen att äta gult snö. Följ länken i P-G:s kommentar och kanske finner stationsvakten en universallösning…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s